Radnici Želturista danima u štrajku

Radnici firme Želturist danima već protestuju zbog neisplaćenih zarada ispred zgrade Železnica Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

13:43

Default images

Kako su rekli za B92, radnicima se duguje već 10 zarada, a niko im se do sada nije obratio kako bi ih saslušao.

Kako navode, obraćali su se i pisali ministru privrede Željku Sertiću, kao i Ministarstvu saobraćaja ali su, kako kažu, dobili samo usmene odgovore a to je da se čeka izveštaj Železnica, odnosno Radne grupe oko rešavanja problema ovog preduzeća.

Radnici kažu da ne veruju da će Radna grupa, formirana 4. septembra moći da reši ovaj problem koji se "vuče" godinama.

"Ljudi su gladni, rade, a ne dobijaju platu, teško je", kažu radnici koji su danima u parku ispred poslovne zgrade Železnica.

Radnici, takođe, najavljuju radikalizaciju protesta ukoliko im se ne usliše zahtevi.

Podsetimo, desetak radnika "Želturista" nedavno je takođe protestvovalo i ušlo u hol poslovne zgrade železnica, i pored policijskog i železnickog obezbeđenja, a tom prilikom lakše su povređeni jedan pripadnik policije i jedan zaposleni u "Želturistu".

Nakon toga, poslovodstvo "Železnica Srbije" razgovaralo je sa predstavnicima radnika "Želturista" koji su protestovali zbog neisplaćenih zarada. Radnici su obavešteni da je Vlada Srbije formirala Radnu grupu za rešavanje statusa tog preduzeća.

"Želturist" je preduzeće za potrebe srpskih železnica, ali i drugih korisnika usluga na tržišnim principima, pruža ugostiteljske, hotelijerske i turisticke usluge, kao i usluge pratioca kola u spavacim i kušet kolima i ugostiteljske usluge u vagon restoranima. To znači da "Železnice Srbije" sa "Želturistom" imaju iskljucivo poslovne odnose, zasnovane na pružanju usluga i njihovom plaćanju" saopšteno je tada iz Železnica Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: