Vulin: I penzije moraju pod kaiš

Ministar za rad i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da penzioneri u Srbiji ne mogu biti izuzeti od mera štednje.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 17.09.2014.

13:09

Default images

Jer, kako je objasnio, za razliku od drugih država, Srbija ne raspolaže fondovima kojima bi se finansirao penzioni fond.

"Svakog meseca za finansiranje penzionog fonda izdvaja se 45 odsto budžetskih rashoda i mi nemamo fondove kao što ih imaju druge zemlje iz kojih bi se finansirao penzioni fond", rekao je Vulin u Vrnjačkoj Banji na Danima socijalnog rada 2014.

Vulin je rekao da bi, kada su u pitanju mere štednje, sadašnja vlada sada mogla da se zadužuje bez restriktivnih poteza, ali da bi po isteku njenog mandata Srbiju neminovno čekao grčki scenario.

Vlada Srbije najavila je da će penzije i zarade u javnom sektoru morati da budu smanjene zbog ušteda u budžetu, ali za sada nije izvesno u kom će procentu biti umanjene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: