"Shvatite, prevoz mora da se plati"

Putnici zatečeni bez karte moći će da nastave putovanje u javnom gradskom prevozu, ako odmah plate 2.000 dinara.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

12:38

Default images

Ukoliko putnici odbiju da pokažu voznu ispravu ili se voze bez važeće karte, dobiće kaznu od 6.000 dinara, predlog je odluke o kojoj će Skupština grada sutra raspravljati.

Direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović rekao je da će ta mera, ukoliko bude usvojena, početi da se primenjuje od petka.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, Mitrović je rekao da će odbornici sutra raspravljati o Predlogu izmene Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada, kojom se putnicima bez karte prvo nudi mogućnost kupovine posebne karte kako bi nastavili započetu vožnju.

"Kupovinom te karte, čija cena je 2.000 dinara, putnik stiče pravo da nastavi vožnju u dnevnom saobraćaju u danu u kome je karta izdata, osim u posebnom prevozu minibus vozilima", rekao je Mitrović.

On je dodao da se podaci o putniku koji ne kupi posebnu kartu upisuju u službenu evidenciju i stavljaju na uvid ovlašćenom službenom licu radi izdavanja prekršajnog naloga, koji izdaje komunalni policajac.

Mitrović je precizirao da će iznosom od 6.000 dinara za prekršaj biti kažnjeni oni koji na zahtev ovlašćenog lica odbijaju da pokažu voznu ispravu ili se voze bez važeće, ili ispravne karte.

Onome ko bude platio kaznu u roku od osam dana, iznos će biti smanjen na 3.000 dinara.

"Građani moraju da shvate da prevoz treba da se plaća", rekao je Mitrović i dodao da će u suprotnom biti kažnjavani i da će taj sistem efikasno funkcionisati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: