Mali: Brzi odgovori u 16 opština

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će sledeće sedmice biti otvorene kancelarije za brze odgovore u 16 gradskih opština.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.09.2014.

12:07

Default images

To će, kako je rekao, doprineti boljoj investicionoj klimi u prestonici Srbije.

Mali je u izjavi Tanjugu rekao da će biti otvoreno 16 kancelarija u Beogradu, odnosno u svakoj opštini, osim na Vračaru koji nije izrazio želju da učestvuje u tom programu.

Otvaranje kancelarija će, istakao je Mali, sigurno doprineti boljoj investicionoj klimi u gradu i moći će mnogo brže da se reaguje prema investitorima, a to je ono što oni hoće, jer ako su zadovoljniji uslugom i brzo, kratko i jasno dobijaju odgovore na svoja pitanja, ostaće u Beogradu, investirati i zaposliti nove ljude.

"Kancelarija za brze odgovore je jedno od obećanja koje smo dali i drago mi je što mogu da kažem da smo na pragu realizacije", rekao je Mali i objasnio da će na tom mestu svaki preduzetnik i svi zainteresovani da ulažu u opštinu ili grad moći da dobiju odgovore o radu komunalnih preduzeća i potrebnim saglasnostima i papirologiji neophodnoj za rad preduzeća...

Mali je dodao da će potencijalni investitori u kancelarijama moći da dobiju odgovore za sve probleme koje imaju, odnosno kancelarija će biti mesto na kome se brzo daju odgovori svima koji su zainteresovani.

Prethodnih meseci je, kako je dodao, softverski povezivano 16 opština sa Privrednom komorom Beograda, komunalnim preduzećima i sekretarijatima u gradu Beogradu kako bi postojao jedinstven sistem da kada neko postavi pitanje u roku od 48 ili 24 sata, zavisno od vrste pitanja, može da dobije odgovor.

Mali je dodao da će kancelarije za brze odgovore fizički biti smeštene u prostorijama opština i u Privrednoj komori Beograda, kao centralnoj instituciji, a sarađivaće i biti povezani sa svim sekretarijatima i komunalnim preduzećima u Gradu.

Gradonačelnik je, podsećajući i da Republika želi da krene sa kancelarijom za brze odgovore, rekao da će Beograd biti prva lokalna samouprava koja je pokrenula taj proces.

"Mi ćemo se onda povezati i sa Republikom i ostalim lokalnim samoupravam kada bude vreme i kada oni budu spremni, ali želimo da napravimo taj prvi korak i da prvi krenemo", zaključio je gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: