Vilhelm za nemačko-srpsku komoru

Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm se, na sastanku sa ministrom privrede Željkom Sertićem, založio za stvaranje nemačko-srpske privredne komore.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.09.2014.

19:29

Default images

Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm izrazio je danas želju za formiranjem nemačko-srpske privredne komore u Srbiji, koja bi unapredila razvoj i privrednu saradnju, ali bila i podsticaj nemačkim investitorima da dodatno ulažu u Srbiju.

Nemački diplomata se založio za to tokom sastanka sa ministrom privrede Željkom Sertićem i direktorom Udruženja nemačko-srpskih privrednika u Srbiji Martinom Knapom, na kojem je zaključeno da postoje dobre osnove za dalji razvoj ekonomske saradnje dve zemlje, kao i nastavak nemačkih investicija u Srbiji.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva privrede, Sertić je objasnio gostima iz Nemačke, da srpska vlada nastavlja sa ozbiljnim reformama koje već dovode do povoljnijeg poslovnog ambijenta.

„Dva su krupna koraka pred nama - završetak privatizacije, kao i rešavanje problema javnih preduzeća, koja utiču na ukupan prihod države, ali i zdravlje naše ekonomije“, objasnio je ministar Sertić, a naevdeno je u saopštenju.

Prema zvaničnim statističkim podacima, trgovinska razmena Srbije i Nemacke je 2013. godini iznosila 2,79 milijardi evra, što je 11,7 odsto više nego 2012.

Prema podacima Privredne komore Srbije, u našoj zemlji posluje 360 preduzeća, ciji su osnivači nemačke firme, u kojima radi 25.000 ljudi, a njihov dosadašnji investicioni obim od 2000. godine je dostigao oko 1,6 milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: