Bajatović: Spremni smo za zimu

Generalni direktor Srbijagasa, Dušan Bajatović izjavio je da Srbije ima dovoljno energenata za zimu i u slučaju gasne krize zbog ukrajinske krize.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

14:04

Default images

Bajatović je novinarima u Skupštini Vojvodine kazao da su uskladištene rezerve gasa za 90 dana, a za kasnije je obezbeđena i zamena gasa mazutom.

"Srbija može bezbedno da prođe kroz zimski period i u slučaju gasne krize zbog Ukrajine", ocenio je on.

Bajatović očekuje da uskoro počne izgradnja gasovoda za ruski gas Južni tok kroz Srbiju jer je, kako je dodao, sve spremno za to.

Odgovarajući na pitanje o zahtevu Lige socijaldemokrata Vojvodine da Vojvodina dobije obeštećenje od države zbog prodaje Naftne industrije Srbije ruskom Gaspromu, Bajatović je kazao da takav zahtev treba uputiti republičkim vlastima, jer bi ošteta bila isplaćena iz republičkog budžeta.

"Može da se traži odšeta od 865 miliona evra, ali iz budžeta Srbije jer je NIS prodat na osnovu međudržavnog sporazuma", kazao je Bajatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: