Vukotić: Mi smo kao mala banka

Generalni direktor Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Dejan Vukotić izjavio je da ta agencija pokušava da pomogne izvoznicima.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.09.2014.

13:05

Default images

Kaže i da će cilj biti pomoć malim i srednjim preduzećima, jer ona predstavljaju budućnost domaće privrede.

Vukotić je rekao da su osnovni kriterijumi da bi preduzetnici mogli da se obrate toj agenciji postojanje izvoznog ugovora, ostvaren neto pozitivan rezultat, a da je najvažnije da su plaćeni svi porezi i doprinosi, odnosno obaveze prema državi.

"Mi smo u suštini kao jedna mala banka koja kroz različite kreditne poslove pokušava prvo da prepozna, kasnije i da pomogne izvoznicima u samim projektima", objasnio je Vukotić, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Klijentu Agencija nudi sve vrste proizvoda, počev od kredita, faktoringa, odnosno otkupa potraživanja, kao i osiguranje samog posla, što znači osiguranje od eventualne nenaplate od stranog kupca, istakao je Vukotić.

Prema njegovim rečima, ukoliko preduzetnik podnese sva potrebna dokumenta, najkasnije za sedam dana dobiće odgovor, a postoje i limiti u oblasti davanja kredita koji iznose do dva, odnosno dva i po miliona evra.

On je naveo da je Agencija pomogla velikom broju klijenata, da trenutno radi sa namenskom industrijom Srbije i dodao "uglavnom radimo sa voćarima, malinarima, proizvođačima i trgovcima žitom".

Vukotić je dodao da se najviše izvozi u Nemačku, zatim u Italiju i Rusiju i pozvao sve izvoznike da se pomoć obrate Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: