Fabrika kablova se nada investitoru

Rukovodstvo i sindikat Fabrike klablova u Jagodini se nadaju da će danas stići jedna ili više ponuda potencijalnih investitora za to preduzeće.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.09.2014.

11:53

Default images

Generalni direktor Fabrike kablova u Jagodini Ratko Vučurović rekao je da do petka Agencija za privatizaciju nije primila nijedno pismo zainteresovanosti potencijalnih investitora za tu fabriku.

Investitori zainteresovani za srpske firme danas do ponoći imaju mogućnost da dostave pisma zainteresovanosti Agenciji za privatizaciju, što je "poslednja nada" jagodinskoj fabrici da pronađe kupca.

"Do petka se niko nije javio, ali postoji mogućnost da se neko javi danas", kazao je Vučurović agenciji Beta.

Predsednik sindikata radnika Fabrike kablova Oliver Jovanovski rekao je da je u petak bio na sastanku u Agenciji za privatizaciju, gde su razmatrali načine privatizacije koja bi bila najpogodnija za to preduzeće.

"Mi smo se izjasnili za prodaju imovine ili dokapitalizaciju. Kupac bi dobio čistu firmu, ali bi morao da proizvodi kablove, ne bi mogao da prekida proizvodnju, i postojala bi potpuna zaštita radnika, odnosno ne bi bilo otpuštanja bez socijalnih programa", kazao je Jovanovski.

Fabrika kablova je u restrukturiranju od 2002. godine i ima oko 2.200 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: