Punite budžet a ne džepove mafijaša

Premijer Aleksandar Vučić je na sednici Vlade oštro kritikovao direktore javnih preduzeća, objavio je danas Kurir.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.09.2014.

08:03

Default images

Prema pisanju lista, Vučić im je poručio da "prestanu da pune džepove mafijaša i da počnu da pune državni budžet".

Pozivajući se na nekoliko neimenovanih izvora koji su prisustvovali sastanku, Kurir piše da je Vučić najviše zamerki imao na rad Aleksandra Obradovića, dojučerašnjeg čelnika Elektroprivrede Srbije, kome je poručio da "zna da mu je najlakše da uvozi struju", umesto da se potrudi da do toga ne dođe.

Na sednici, na kojoj se raspravljalo o uštedama države i javnih preduzeća za tekuću i narednu godinu, prisustvovalo je oko 30 direktora, a premijer Srbije ih je kritikovao i da se previše oslanjaju na državu.

Prema rečima izvora Kurira, premijer je poručio direktorima da moraju da daju veći doprinos i ostvaruju bolje rezultate.

Vučić je, zbog dobrih poslovnih rezultata, pohvalio Nikolu Petrovića, direktora JP Elektromreža Srbije i Sašu Vlaisavljevića, v.d. direktora Aerodroma Nikola Tesla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: