SES se nije dogovorio o minimalcu

Članovi Socijalno-ekonomskog saveta (SES) nisu uspeli da dođu do zajedničkog rešenja koliko bi minimalna cena rada trebalo da iznosi u sledećoj dodini.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 14.09.2014.

15:03

Default images

"To znači da će Vlada preuzeti odgovornost i doneti odluku na jednoj od narednih sednica," rekao je ministar rada Aleksandar Vulin.

On je podsetio da rok da se SES izjasni o minimalnoj ceni rada ističe sutra, ali da će Vlada na jednoj od narednih sednica doneti odluku o tom pitanju, istakavši da se minimalna cena rada primenjuje od 1. januara naredne godine.

Predsednik sindikata Nezavisnost Branislav Čanak i predsednik Unije poslodavaca Nebojša Atanacković rekli su agenciji Beta da do dogovora nije došlo, i da će odluku o visini minimalne cene rada doneti Vlada Srbije.

Unija poslodavaca će prihvatiti odluku o minimalnoj ceni rada koju Vlada Srbije donese, rekao je Atanacković.

I Atanacković i Čanak su podsetili da će se sutra znati sve, jer je 15. septembar kranji rok za donošenje definitivne odluke da li će minimalna cena rada biti viša od dosadašnjih 115 dinara.

Predstavnici sindikata tražili su da se minimalna cena rada u Srbiji sa sadašnjih 115 dinara poveća na 137,9, čemu se protivi Unija poslodavaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: