"Privatizacija ne ugrožava banja"

Privatizacija ne mora da nužno dovede do gubitka osnovne svrhe banjskog lečenja, kaže član Odbora za zdravstvo Skupštine Srbije dr Aleksandar Radojević.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 13.09.2014.

15:34

Default images

Povodom spekulacija da će privatizacijom banje izgubiti osnovnu funkciju - rehabilitaciono i klimatsko lečenje, Radojević je rekao da će sve privatizovane banje imati mogućnost da naprave ugovore sa Republičkim fondom za zdravstvenu zaštitu i da će pacijenti moći da se leče kao i do sada.

Radojević (SNS) je rekao za Tanjug da je u planu je formiranje privatnog zdravstva, privatno-javnog partnerstva u oblasti zdravstva i zdravstvene politike.

"Doći će i do ugovaranja primarnog i sekundarnog lečenja kao i banjsko-klimatskog i rehabilitacionog. Mislim da privatizacija ne mora da nužno dovede do gubitka osnovne svrhe banjskog lečenja, znamo da su kod nas privatizacije uglavnom loše sprovedene, ali je banja Gornja Trepča divan primer, jer je usluga podignuta na viši nivo u odnosu na ono što je bilo pre toga i trebalo bi da i drugi slede taj primer", rekao je Radojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: