Direkcija gubi 70.000 € mesečno

"Smrdljive" zgrade donele su Građevinskoj direkciji Srbije gubitak od minimum 70.000 evra mesečno.

Srbija

Izvor: Novosti

Četvrtak, 11.09.2014.

16:01

Default images

Toliko para moraće GDS da izdvoji samo za refundaciju troškova koji će pokriti najam novih stanova porodicama koje su morale da se isele iz objekata sa neprijatnim isparenjima. Koliko će pride koštati sanacija zgrada, stručnjaci će tek računati.

Većina stanara u tri stambena objekta u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, na Novom Beogradu, odbila je predlog GDS da se prinudno preseli u naselje Stepa Stepanović. Svim vlasnicima nekretnina u spornim zgradama država će morati da plaća iznajmljivanje stanova i račune za "Infostan“, sve dok se ne proceni da mogu da se vrate u svoje domove, a to, prema najavama, neće biti moguće pre marta sledeće godine.

"Obećali smo da ćemo stanarima plaćati pet evra po kvadratu mesečno, kao i troškove struje i "Infostana“ za stanove iz kojih su se privremeno iselili", kažu u Direkciji. - Ugovor ima rok zaključenja do 31. marta 2015. godine.

Na tržištu nekretnina, najniža mesečna kirija za stan od 50 kvadrata, na Novom Beogradu, kolike je kvadrature većina nekretnina u "smrdljivim“, zgradama iznosi 250, a račun za Infostan je oko 60 evra. Za više od 200 porodica, GDS će, tako, mesečno morati da izdvoji minimum 70.000 evra. Za sedam meseci, kada u Direkciji očekuju da problem bude rešen, ovaj trošak narašće na skoro pola miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: