Šta je sa projektom Luka Apatin?

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima opština Apatin i Ivanjica o bržoj realizaciji projekata u tim opštinama.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 05.09.2014.

15:04

Default images

Mihajlović je zadužila svoje saradnike da za svaki od projekata ili problema u najkraćem roku održe operativne sastanke sa predstavnicima lokalnih samouprava na kojima će se dogovoriti konkretna rešenja, saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na čijem je čelu.

Ona je naglasila da je za realizaciju svakog pojedinačnog projekta neophodno striktno poštovanje zakonske procedure i dostavljanje potpune dokumentacije, što, kako je rekla, "nije bio slučaj u prethodnom periodu, kada se vrlo često radilo i gradilo na osnovu neformalnih dogovora".

Zajedno sa Agencijom za luke i predstavnicima Apatina biće razmotreni i problemi zbog kojih predlog vrlo važnog projekta međunarodne luke Apatin još uvek nije prošao potrebne procedure, koje su neophodne za početak realizacije, ističe se u saopštenju.

Predstavnici Apatina dobili su uveravanja da će Lučka kapetanija koja deluje u sastavu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ostati u tom gradu, a dogovoreno je da se ponovo razmotri i projekat revitalizacije pruge Apatin-Sonta.

Sa predstavnicima opštine Ivanjica razgovarano je o problemima bespravne gradnje u Parku prirode "Golija" i dogovoreno da se to pitanje rešava u saradnji sa nadležnim ministarstvom i Zavodom za zaštitu prirode.

Tema razgovora bila je i obnova lokalne putne infrastrukture i sanacija klizišta, kao i zamena azbestnih cevi na lokalnom vodovodu.

Sastancima su prisustvovali i državni sekretari i njihovi zamenici u Ministarstvu privrede, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvu za rad, zapošljavanje i socijalne politiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: