VIP: Ima još para za subvencije

Konkurs za dodelu subvencija za nadoknadu troškova ulaganja kod novih investicija, produžen je do utroška sredstava iz vojvođanskog budžeta.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.09.2014.

11:26

Default images

Subvencije su u iznosu od 50.000 do 100.000 evra, u zavisnosti od visine investicije, troškova projektne dokumentacije ili privremenog jednogodišnjeg zakupa prostora, saopšteno je iz Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP).

Kako se navodi iz Fonda, za investiciju od 1,5 miliona evra u naredne tri godine, koja će obezbediti najmanje 50 novih radnih mesta, može se ostvariti pravo na subvenciju u iznosu od 50.000 evra.

Oni projekti u koje će biti uloženo tri miliona evra i koji će zaposliti najmanje 100 radnika u naredne tri godine, mogu da dobiju subvenciju u iznosu od 100.000 evra.

Uslov za dobijanje pomoći je da kompanija ostvaruje više od polovine prometa kroz izvoz, da izgradi nove proizvodne pogone, obavlja delatnost u namenski izgrađenom objektu i da posluje u prerađivačkom ili u sektoru informacionih tehnologija (IT).

Dodaje se da će visina uloženih sredstava i broja novih otvorenih radnih mesta biti umanjen za 50 odsto onim kompanijama koje budu ulagale u nerazvijene opštine, i to u Žitište, Čoku i Plandište.

Prijave sa kompletnom dokumentacijom investitori treba da podnesu VIP fondu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: