Smišljaju trasu za Beogradski metro

Kako je dogovoreno na sastanku Radne grupe za Beogradski metro, biće urađena nova trasa metroa koja bi trebalo da bude konačna.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 04.09.2014.

13:41

Default images

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da su gradski čelnici na sastanku sa predstavnicima francuske kompanije "Ežis" , ambasade Francuske i članovima Radne grupe za projekat "Beogradski metro" razgovarali o izmeni projekta prve trase metroa.

"Na sastanku smo razgovarali o novim stvarima koje su se desile u Beogradu, poput nove autobuske i železničke stanice, Beogradu na vodi...Zbog toga će se uraditi preprojektovanje - izmena projekta te prve linije metroa", naglasio je Vesić.

On je novinarima u Starom dvoru rekao da će biti urađena nova trasa metroa koja bi trebalo da bude konačna.

"Takođe, da bi se uradio pravi idejni projekat neophodno je da se uradi brojanje putnika, kako bi znali gde nam je potreban metro", naglasio je gradski menadžer.

Vesić je naglasio da je zatečeni prvi projekat predviđao da metro ide ispod Bulevara, a iznad da ide tramvaj, što je, kako kaže, nepotrebno.

"Ne treba vam dva prevoza, ili imate jedan ili drugi. Prevozi treba da se dopunjuju i zato je brojanje putnika neophodno da bi se utvrdilo gde je najveće opterećenje i gde bi trebala da ide nova trasa metroa", naglasio je Vesić.

Na sastanku je postignuta saglasnost o potrebi formiranja posebne radne grupe u kojoj bi bili predstavnici ministarstava finansija Francuske i Srbije, kao i grada Beograda, kako bi se analizirali različiti modeli finansiranja projekta.

Vesić dodaje da gradskla vlast preferira, ukoliko može da bira, da se metro gradi kao koncesija, jer grad nema dovoljno novca, ali da to ne znači da će biti tako.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: