Bez karte u GSP – kazna 6.000 RSD

Novi pravilnik o gradskom prevozu, koji će biti usvojen danas, predviđa kaznu od 6.000 dinara za one koji budu uhvaćeni bez karte u vozilu GSP-a.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 04.09.2014.

09:19

Default images

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će danas na sednici gradskog veća biti usvojen novi pravilnik o linijskom prevozu prema kojem će oni koji budu uhvaćeni bez karte u gradskom prevozu biti kažnjeni za taj prekršaj u iznosu od 6.000 dinara.

Prekršilac će moći će da plati 2.000 dinara na licu mesta, u autobusu, a imaće i mogućnost da iskoristi 50 odsto popusta, ukoliko tu kaznu plati u sledećih osam dana, rekao je Mali. Taj pravilnik trebalo bi da potvrdi Skupština grada, što se očekuje u roku od tri nedelje, najavio je Mali za RTV Pink.

Mali je ukazao da se noćas kod saobraćajne škole u Zemunu dogodio incident, kada je jedan krupniji muškarac napao kontrolora i naneo mu telesne povrede, zbog kojih je kontrolor trenutno na VMA.

"Zajedno sa policijom tražimo i pokušavamo da identifikujemo napadača", rekao je Mali i najavio i da će, takođe, protiv žene, koja je juče ogrebala kontrolora, biti podneta krivična prijava.

Mali je rekao da su apeli da je neophodno da korisnici plaćaju javni prevoz i validiraju karte urodili plodom, jer povećan broj validiranih i kupljenih karata. Pre tri ili četiri sedmice 30-ak odsto građana kupovalo karte, a sada to čini 50-55 odsto, precizirao je Mali.

Mali je rekao da nije fer prema onima koji plaćaju karte da grad toleriše neplaćanje karata, zbog čega je od 1. septembra počela stroža kontrola.

Gradonačelnik Beograda je dodao da karta u gradskom prevozu neće poskupeti i da je cilj da ne bude poskupljenja.

Mali je podsetio da je od 1. septembra počela javna nabavka radi brojanja putnika i da očekuje da će se putnici brojati tokom oktobra i novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: