On lajn stočna pijaca

Preko interneta možete kupiti gotovo sve, pa i kravu, prase ili ovcu. Sada ni kupci ali ni proizvođači ne moraju da čekaju na vašare ili stočne pijace.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 03.09.2014.

16:52

Default images

Sve to mogu obaviti on lajn.

Dva mlada programera pokrenuli su sajt "Farmija", koji je stočnu pijacu premestio na internet. Nakon višegodišnjeg zajedničkog rada na raznim projektima za druge, Srđan i Miloš rešili su da pokrenu svoj posao.

"Moja porodica se dugi niz godina bavila uzgojem stoke, gde smo se direktno suočili sa brojnim problemima, koji proces kupoprodaje nosi sa sobom. Shvatili smo da poljoprivreda nudi mnoge mogućnosti. Što se tiče kupaca u našem slučaju to su i klanice i farme, što se tiče klanica one moraju da sarađuju i sa nakupcima i da prolaze i kroz sela svojim kamiončićima i da kupuju direktono od seljaka što im predstavlja veći problem, kao i stočne pijace. To je sve dosta komplikovano, a naš sistem bi mogao da im olakša ceo proces da nađu životinje koje su im potrebne", priča programer Miloš Milić.

Investitora, koji je uložio 50.000 evra u ostvarenje njihove ideje, mladi i ambiciozni programeri pronašli su preko "Startap akademije". Stočari u Srbiji više ne moraju da čekaju vašare jednom godišnje, svaki 1. ili 15. u mesecu da bi kupili kravu, prase ili ovcu.

"Prodavcima je drastično olakšano da pronađu životinje koje su im porebne jer mogu da je nađu u našem sistemu, takođe mogu da saznaju sve relevantne podatke o tim životinjama, dok tradicionalna kupovina podrazumeva da kupci dok ne nađu životinju koja im odgovara moraju da okrenu veliki broj telefona kako bi se raspitali, saznali šta im treba. I prodavcima je drastično olakšana prodaja zato što su oni sada u mogućnosti da iz udobnosti svojih fotelja oglase svoje životinje", kaže drugi programer Srđan Stupar.

Za sada prodavci kače slike i informacije o životinji i svom imanju. Jedna od ideja ovih mladih programera u budućnosti je i automatsko obaveštavanje registrovanih korisnika, putem SMS-a i i-mejlom, o životinjama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: