Testenine iz Inđije slaće u svet

Uskoro bi trebalo da počne izgradnja fabričkog postrojenja indonežanskog investitora "Indofood" u Inđiji, objavljeno je na sajtu te opštine.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

17:53

Default images

Investitor, koji želi da proizvode plasira u evropske zemlje, najavio je da planira da u inđijskoj severoistočnoj zoni sagradi ukupno tri fabrike.

Reč je o prvoj grinfild investiciji, koja će biti realizovana ove godine u Inđiji, a čija je vrednost oko 11 miliona evra.

Predsednik opštine Inđija, Petar Filipović, potvrdio je da su investitori dobili građevinsku dozvolu, pa se pretpostavlja da će gradnja početi u narednih nekoliko nedelja.

Direkcija za izgradnju opštine Inđija završila je svoj deo posla koji je bio predviđen ugovorom o prodaji parcele površine pet hektara u severoistočnoj radnoj zoni, navodi se na sajtu te opštine.

Izgrađena je pretpristupna saobraćajnica od obilaznice do same lokacije, u šta je uloženo je oko 10 miliona dinara. Sve ostale infrastrukturne radove, od puta do same lokacije na kojoj će se fabrika nalaziti, obaveza su indonežanskih ulagača, čiji su se predstavnici nedavno sastali sa nadležnima u lokalnoj samoupravi.

Inače, ovo je prva indonežanska investicija u Evropi i Srbiji. A kako se ranije najavljivalo ova fabrika testenina će stvoriti posebnu šansu za srpske poljoprivrednike, jer će sirovine za proizvodnju instant supa biti isključivo sa domaćih njiva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: