Neće pleniti šporet ili krevet

Prinudna naplata zaostalih dugova za struju počela je nedavno za oko 100.000 potrošača.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 31.08.2014.

16:01

Default images

Građani koji imaju dugovanja za struju iz perioda od 1. jula do novembra 2013. prvo mogu da očekuju stavljanje administrativne zabrane na platu ili penziju.

Ukoliko nemaju primanja, proveravaćemo stanje njihovih računa u bankama, a naplata je moguća i oduzimanjem pokretnih stvari uključujući automobile, motore, pa i nepokretnu imovinu, kaže Svetlana Manić zamenik predsednika Komore izvršitelja.

Manićeva je dodala da stvari koje su neophodne za život dužnika i njegove porodice, kao što su frižider, krevet, šporet, kućni ljubimci, ordenje, medalje, ne mogu biti predmet popisa i sprovođenja izvršenja.
Prinudna naplata sa kojom je EPS startovao juče obuhvataće oko 100.000 dužnika iz cele Srbije čija dugovanja iznose od 5.000 do 50.000 dinara, najčešće tridesetak hiljada.
U EPS kažu da će prinudna naplata obuhvatiti potrošače čija bi dugovanja uskoro mogla da zastare.
"Rok zastarevanja je godinu dana i sada krećemo u naplatu struje građanima čija dugovanja bi mogla da zastare u periodu od jula do novembra", navode u EPS za “24 sata”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: