EU daje deo novca za auto-put NI-PR

Deo novca za izgradnju auto-puta Niš-Priština mogla bi da obezbedi Evropska unija, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 31.08.2014.

12:44

Default images

"Ja mislim da je to odlična ideja. To je predlog koji smo iznosili i Ketrin Ešton i mislim da bi to bilo važno za razvoj naše infrastrukture i celog topličkog kraja", rekao je Vučić.

On je rekao i da se predlozi srpske i albanske strane razlikuju po pitanju trase, tako što je albanska strana želela da se ide preko Leskovca, da se vezuje za njihov pomoravski put pa da izlazi na Prištinu, a naša je želja da tu ide toplički put, da izlazimo na Kuršumliju pa da idemo na Podujevo, ka Prištini i Gračanici.

On smatra da je naš predlog prihvaljiviji i bolji za obe strane, a upitan da li će EU obezbediti novac za realizaciju tog projekta, Vučić je rekao da možemo očekivati deo novca.

"Nemojte da očekujete za sve to novac. Da vidimo prvo koji će nam projekat biti odboren i šta je realno. Znate da ja ne volim...kod nas kad počnu da se gađaju sa milijardama, kao sa donatorske konferencije....kakva crna milijarda. Ne daju oni milijarde tek tako. Voleo bih kad bi manje davali za istraživanje kako da napadaju Vladu Srbije a više za puteve. Manje bismo glava izgubili", zaključio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: