Direktori u fotelje po rezultatima

Konkursi za izbor direktora javnih preduće biće transparentni tako da će svi moći da imaju uvid u biografiju kandidata, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 31.08.2014.

12:19

Default images

"Pred nama je mnogo reformi koje moramo da sprovedemo sad i kao što sam govorio imaćete uvid u svaku biografiju i možete i sami da procenjujete i ocenjujete", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara tokom obilaska Kopnene zone bezbednosti kod Merdara.

Istakavši da će pri izboru kandidata glavno merilo biti rezultati rada, on je istakao da javna preduzeća nisu tu da isplaćuju velike plate onima koji u njima rade, već da državi daju deo novca, zbog čega im džava obično i omogućava monopolski položaj.

"Mogu da razumem da Železnice budu delimični gubitaš, ali nikako ne mogu da shvatim da vlada daje 120- 130 miliona evra godišnje. Ne razumem, takođe, da od tih javnih preduzeća ne može da se dobije više novca, pa ni od od EPS-a, gde su prosečne plate 75.000 dinara", rekao Vučić i konstatovao da tu nešto nije u redu.

Ta će pitanja morati da budu rešena, dodao je, uz napomenu da će se takođe gledati da dogodine budžet bude bolje isprojektovan, tako da se sa prihodne strane dobije više, a sa rashodne da se što više uštedi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

22 h

Podeli: