Ljubovija -Bratunac što pre

Ministarstva građevinarstva Srbije i Repulike Srpske (RS) formirala su radne grupe koje će omogućiti bržu realizaciju zajedničkih projekata.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

17:08

Default images

U to je uključena i gradnju mosta Ljubovija-Bratunac.

To je rečeno na konferenciji za novinare nakon sastanka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorane Mihajlović i ministarke za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrnke Golić.

Mihajlovićeva je rekla da će jedan tim raditi na razmeni iskustava u oblasti energetske efikasnosti.

"Intenzivirali smo i ralizaciju projeka gradnje mosta Ljubovija-Bratuanc, sa graničnim prelazom i pristupnim saobraćajnicama o kojem se govori skoro četiri godine", rekla je ona.

Mihajlović je rekla da je dogovoreno da će Sribija što pre sklopiti međudržavni sporazum sa Bosnom i Hercegovinom kako bi mogao da se otvori novi granični prelaz.

Ona je dodala da se na sastanku razgovaralo i o pešaškom mostu Mali Zvornik - Zvornik i predlogu da to postene i most za saobraćaj. Mihajoviće je rekla i da su dogovoreni redovni sastanci jednom mesečno kako bi se razgovralo o realizaciji zajedničkih projekata i pratio rad zajedničkih timova.

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrnka Golić rekla je da će RS graditi granični prelaz LJubovija-Bratunac za obe zemlje i da je cilje da na projetku gradnje mosta i pristupnih puteva angažuju domaće kompanije.

Ona je rekla i da im su i u Beogradu uručeni idejni projekti za četiri tipa srpskih kuća izabranih na konkursu Ministarstva građevinarstva Srbije i najavila da će do kraja septembra zajednički posetiti jednu od lokacija u RS na kojoj bi te kuće mogle da se grade.

Golić je najavila i da će od 4. do 10. septembra u Srbije će biti održani Dani Srpske u okviru kojih će biti organizovani poslovni forumi i niz manifestacija kulturnog, naučnog i turističkog sadržaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

12 h

Podeli: