Sad se setili za kotlove i grejanje

Ukoliko se Javnom komunalnom preduzeću hitno ne obezbedi 35 miliona dinara predstojeće zime u Gornjem Milanovcu neće biti daljinskog grejanja.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

11:34

Default images

Direktor JKP Rajko Nešković objasnio je da se moraju zameniti dva dotrajala kotla i da je neophodno uraditi 850 metara toplovoda, a za tu investiciju opština nema para.

Ako se ne obezbedi novac radijatori koji greju oko 4.500 građana biće hladni.

"Nismo u mogućnosti da obezbedimo 70 miliona dinara za mazut koji se plaća u roku od šest meseci, a mi naše usluge naplaćujemo čitave godine, kao i da investiramo u kotlove bez pomoći opštine", izjavio je Nešković.

On je rekao da građani neredovno plaćaju grejanje i da je trenutni dug veći od 22 miliona dinara zbog čega su svi tuženi, te se mnogo očekuje od prinudnih izvršitelja koji će krenuti u naplatu.

Predsednik opštine Milisav Mirković je istakao da se tim problemom JKP moralo baviti čitave godine, a ne sada pred početak grejanja jer građani plaćaju dosta visoku cenu i ne sme se dozvoliti da ostanu u hladnim stanovima.

"Rok za sve poslove je kratak, a rešenje je da JKP uzme kredit za koji će opština biti garant i da se reši problem, a mi da ulažemo ne možemo jer gradjani koji se greju u sopstvenoj režiji nisu ravnopravni", rekao je Mirković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: