Izuzeti radnike u vrtićima

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije zatražio je da zaposleni u ovoj delatnosti budu izuzeti od mera smanjivanja plata.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.08.2014.

16:50

Default images

U predškolskom vaspitanju i obrazovanju radi oko 22.000 ljudi i trećina njih, oko 7.500, ne spada u vaspitno osoblje pa mnogi i sada imaju minimalnu zaradu, a ostali će, ako im plata bude umanjenja za deset odsto, doći na taj nivo, istakla je u pismu predsednica tog sindikata Ljiljana Kiković.

Takođe, u velikom broju opština već je smanjena plata vaspitačima koji imaju fakultetsku diplomu jer, kako je navela, lokalna samouprava ne priznaje školsku spremu, a ima puno mesta u kojima plate kasne mesecima.

U Zaječaru je zaposlenima u vrtićima poslednja isplaćena februarska plata, u Novom Pazaru dobili su martovsku, a u Beloj Palanci aprilsku zaradu, navela je Kiković i istakla da je počela da kasni i plata u Kragujevcu.

Takođe, u ustanovama u Novom Sadu već godinu dana zaposleni primaju platu u iznosu od 85 do 93 odsto, a medicinske sestre u ustanovi u Kruševcu su od 2012. godine na koeficijentu 11.15, umesto 13,42, navodi se u dopisu i ističe da redovnost zarada zavisi od odnosa lokalne samouprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: