DS i SNS - ko je kriv za penale

DS optužuje Vladu Srbije da je "nesposobna" zbog podatka da je ove i prošle godine plaćeno 12,5 miliona evra penala zbog neiskorišćenih međunarodnih kredita.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 27.08.2014.

14:12

Default images

Taj novac je plaćen iz budžeta Srbije, ističe Demokratska stranka.

U saopštenju DS precizira se da je na ime provizije, odnosno kaznenih penala za odobrena, a nepovučena sredstva, prošle godine isplaćeno gotovo osam miliona evra, a u prvoj polovini ove godine taj iznos je premašio 4,5 miliona evra.

U saopštenju DS precizira se da je na ime provizije, odnosno kaznenih penala za odobrena, a nepovučena sredstva, prošle godine isplaćeno gotovo osam miliona evra, a u prvoj polovini ove godine taj iznos je premašio 4,5 miliona evra.

DS poručuje da od nesposobne vlade očekuje jasan odgovor na pitanje ko će da odgovara za ovu štetu koju je vlada nanela građanima Srbije.

"Vreme u kojem je izgovor za sve što je loše odgovoran neko drugi odavno je iza nas i DS od Srpske napredne stranke zahteva da preuzme odgovornost za katastrofalan način na koji vodi Srbiju i da prestane da očekuje da cenu njene nesposobnosti plaćaju isključivo građani", navodi DS u saopštenju.

Sa druge strane, DS ukazuje da država građanima pleni imovinu zbog ukupnog duga za struju od 9,5 miliona evra, i to o karakteru sadašnje vlasti i načinu na koji vodi finansije Srbije govori više od bilo kog političkog protivnika.

Pozivajući se na podatke Uprave za javni dug, list Danas objavio je da strani krediti koji su odobreni Srbiji, a nisu realizovani prošle i ove godine koštaju budžet Srbije više od 12,5 miliona evra.

SNS: Demokrate opljačkale građane, Pajtić 500 miliona evra

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je danas funkcionere Demokratske stranke (DS) da na privatnim bankovnim računima imaju "astronomske cifre koje su napunili pljačkajući građane", a predsednika DS Bojana Pajtića da je "opljačkao više od 500 miliona evra".

Stranka premijera Aleksandra Vučića nije navela koje demokrate drže na privatnim računima velike sume novca opljačkanog od građana.

"Opštepoznato je da demokrate, sa astronomskim ciframa na privatnim bankovinim računima, koje su napunili pljačkajući građane, ne plaćaju svoje račune i da im je stranka u dugovima, a to što pozivaju građane da ne izmiruju svoje zakonske obaveze, i pravdaju neplaćanje računa za struju, predstavlja neviđeni skandal na ovim prostorima", naveo je SNS.

DS je ranije danas optužio Vladu Srbije za "nesposobnost", povodom podatka da je ove i prošle godine iz budžeta plaćeno 12,5 miliona evra na ime penala za neiskorišćene međunarodne kredite.

"Ti penali, koje pominju demokrate, jesu samo kap u moru neracionalnog i kobnog zaduživanja za vreme njihove vladavine, jer je samo prošle godine Srbija morala da plati preko 430 miliona evra kazne, zbog grešaka i nesposobnosti DS-a, tokom poslednjih šest godina njihove vlasti", naveo je SNS.

Ti penali su, kako je naveo SNS, direktna posledica štetočinske vladavine DS, a SNS uložiće maksimalne napore da se tako nešto nikada više ne ponovi.

"Niko ne može danas ni da proceni koliko dugo će građani Srbije morati da plaćaju katastrofalnu politiku demokrata. Kada se to spoji sa alavošću i pljačkama njihovih lidera, poput Pajtićeve pljačke od preko 500 miliona evra u samo dva slučaja - Razvojne banke Vojvodine i Fonda za razvoj, demokrate bi, da imaju imalo pristojnosti i odgvornosti, prestale sa jeftinim sakupljanjem političkih poena", naveo je SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: