Ne prodavati Vinograde tek tako

Pre privatizacije, Vršačke vinograde bi trebalo organizaciono i tehnički podići na evropski nivo, kažu u sindikatu Nezavisnost i Udruženju akcionara kompanije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.08.2014.

12:47

Default images

Samim tim bi bila povećana vrednost kompanije za nekoliko puta, tvrde sindikalci i akcionari u saopštenju. Vršački vinograda su na listi 502 preduzeća Agencije za privatizaciju oglašenih za prodaju.

Navodi se da plan i program razvoja kompanije Vršački vinogradi postoji, te da ga je pripremio diplomirani inženjer zaposlen dugo godina u toj kompaniji Jon Popov, koji je i na čelu sindikata nezavisnost u tom preduzeću.

"Trenutno najbolja opcija za sve nas, od zaposlenih, samih građana, manjinskih akcionara, kao i same opštine, Prokrajine i Republike Srbije, je da Vršački vinogradi do daljeg budu u mešovitom privatno-državnom vlasništvu. Država Srbija bi imala kontrolu nad većinskim paketom akcija, te bi mogla ostvariti značajan profit", navode sindikalci i akcionari i dodaju da bi Vršački vinogradi u bližoj budućnosti mogli da budu visoko profitabilna kompanija.

Za njih je suštinsko pitanje zašto bi se država Srbija odrekla ogromnog profita podržavajući, kako navode, rasprodaje skoro svih naših nacionalnih privrednih resursa i bogatstava.

"U dosadašnjem privatizacionim procesima je ljudski potencijal raspuštan i degradiran, a sa njim je propadala i sama firma. Dalje čerupanje firme na ovaj način, i razvlačenje njene imovine kroz privatizacioni proces je nedopustivo", navodi se u sapštenju koje su potpisali predsednik sindikata Jon Popov i predsednik udruženja akcionara Dorel Mohora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: