Merkur: Pričali da nećemo u prodaju

Direktor Specijalne bolnice "Merkur" iz Vrnjačke Banje Dejan Stanojević kaže da su poprilično iznenađeni time što su se našli na spisku za privatizaciju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.08.2014.

09:14

Default images

"Ministarstvo zdravlja je i u prošlom i sadašnjom sazivu, saopštavalo da resurs banja i rehabilitacionih centara, neće ići u privatizaciju. U poslednjih šest meseci smo čak i dobili dopis, koji je ministarstvo zdravlja uputilo Agenciji za privatizaciju, da se svih 13 banja skinu sa portala za prodaju", kaže Stanojević.

Međutim, direktor "Merkura" kaže da su oni svesni toga da vlasnički odnos mora da se promeni i da je to neophodnost uspešnog i brzog razvoja jedne ovakve ustanove.

"Dobar predlog je bio ranije da se sa novim kapitalom uđe u neku vrstu strateškog partnerstva, da dobijemo nekog ko je baš iz naše delatnosti. Takvi ljudi bi dovodili goste iz inostranstva", kaže Stanojević.

On je napomenuo da ukoliko država neplanski obavi privatizacije, neće imati gde da se radi primarna rehabilitacija.

Specijalna bolnica "Merkur" iz godine u godinu posluje pozitivno, zapošljava 430 radnika, poseduje pet objekata sa oko 30.000 kvadratnih metara, 770 ležajeva za rehabilitaciju i lečenje bolesnika od šećerne bolesti, žučne kese, bubrega, a pružaju i terapeutske i fizijatrijske usluge.

Takođe, "Merkur"još nema razrešene imovinsko pravne odnose sa Fondom PIO, jer je posredstvom suda, ovaj fond, dobio u vlasništvo deo imovine, ali se tu isprečio niz prepreka urbanistričke prirode, zbog čega je nemoguć postupak upisa, pa se zastalo sa čitavom procedurom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: