Koridori u roku ili će nas zaobići

Država ne duguje izvođačima radova na izgradnji putne mreže u Srbiji i za uzvrat traži da se radovi obavljaju na vreme i da budu kvalitetni.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 24.08.2014.

11:13

Default images

To je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i naglasila da Srbija treba da bazira svoj privredni razvoj na koridorima 10 i 11.

"Srbija treba da bazira svoj privredni razvoj na Koridoru 10 i 11. Ako ih ne završimo u roku, nas će svi obići. Znači to je naš priroritet", poručila je ministarka Mihajlović. "Ne postoje dugovi od strane države ni prema kom, ni prema i jednom izvođaču i to je ono što je vrlo važno, dakle sad je pitanje samih izvođača, ako su naše firme, da li one isplaćuju sve svoje obaveze", rekla je Mihajlović i izrazila uvernje da same firme redovno ispunjavaju svoje obaveze prema podizvođačima i nabavljačima.

Ministarka građevine je predočila da je od svih kompanija koje su počele radove, a kasne na izgradnji putne mreže u Srbiji, zatražila da moraju Ministarstvu da dostave dinamiku svakog dana šta rade i napomenula da je to zatraženo i od kineske kompanije "Čajna Šandong Internešnel" koja gradi deonice na Koridoru 11 od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga.

"Ono što je najvažnije, dakle kod svakog izvođenja radova, jeste da kontrolišete da li se radovi zaista izvode i to dinamikom kojom je zaista planirano", naglasila je Mihajlović.

Postoji i problem da nadzorni organi, koje je angažovala i plaća ih država, nisu tako efikasni i nisu zainteresovani da budu toliko na samom terenu, primetila je Mihajlovićeva i naglasila da nadzorni organi moraju da budu svaki dan, na svakom putu koji se radi. Ministarstvo građevinarstva je formiralo komisije, koje proveravaju dinamiku izvodenja radova, dodala je resorna ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: