Za direktora Pijaca 32 kandidata

Nove direktore u 20 javnih preduzeća za koje je u junu raspisan konkurs, Skupština grada bi trebalo da izabere na sednici početkom septembra.

Srbija

Izvor: Novosti

Subota, 23.08.2014.

11:56

Default images

Za ove funkcije prijavio se ukupno 271 kandidat.

Sudeći prema broju prijava, najatraktivnije i najpoželjnije preduzeće za upravljanje su „Pijace“. Za mesto direktora u ovoj firmi kandidovalo se 32 ljudi.

Očigledno je da je Ivan Sočo, bivši sekretar za poljoprivredu, kojeg je Skupština grada u junu postavila za v. d. rukovodioca u ovoj firmi, dobio ozbiljnu konkurenciju.

Sledeći na listi izazova su „Zelenilo“ i „Gradska čistoća“. Za direktorsku poziciju u ovim firmama stigla je po 21 kandidatura. Najmanje zainteresovanih je za mesto rukovodioca Studija B, pa su Komisiji za izbor čelnika stigle samo četiri prijave.

Određeni broj prijava je prilikom pregledanja odbačen, jer kandidati nisu dostavili sve potrebne dokaze da ispunjavaju uslove za imenovanje koji su navedeni u konkursu.

Komisija još utvrđuje rang-listu kandidata, a prema propisima treba da odrede po tri najbolja. Konačnu reč ko će od njih biti generalni direktor daje Skupština Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: