Novi Sad želi svoj aerodrom

Novi Sad je zainteresovan da se sportski aerodrom na Čeneju koristi za komercijalne i kargo letove, izjavio je član Gradskog veća Nemanja Vukčević.

Srbija

Izvor: Beta, 021.rs

Subota, 23.08.2014.

11:38

Default images

"Iako taj projekat zahteva velika sredstva i rešavanje pravno-imovinskih pitanja, postoji ideja da se ovaj aerodrom niske kategorije koristi za komercijalne i kargo letove i volja da se ovo pitanje reši", rekao je Vukčević na javnoj raspravi u Skupštini grada o Nacrtu zakona o vazdušnom saobraćaju.

Aeroklub "Novi Sad" je godinu i po dana u finansijskoj blokadi, iako bi trebalo da od Pokrajine svakog meseca na ime Ugovora o prenosu prava korišćenja dobija milion dinara u svrhe održavanja objekata, podseća Radio 021.

Takođe, 2012. godine urađen je arhitektonski projekat po kom je do 2015. trebalo da bude izgrađen komercijalni aerodrom na Čeneju. Međutim, sa tim projektom se još uvek nije krenulo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: