Remont u termoelektrani "Morava"

Na Termoelektrani "Morava", koja je u sastavu Privrednog društva Termoelektrane "Nikola Tesla" iz Obrenovca, počeli su radovi na remontu bloka.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 23.08.2014.

09:20

Default images

U remont će biti uloženo više od 222 miliona dinara. Remont će trajati 45 dana i biće završen do kraja septembra, objavilo je to privredno društvo.

"Radićemo neophodna ispitivanja kako bi sagledali potrebe za kapitalni remont u 2015. godini. U planu je ispitivanje parovoda, komora, spustnih cevi i cevi pregrejača. Takodje ćemo zameniti oštećene cevi u cevnom sistemu, izvesti termoizolaterske i ozidne radove, remontovati mlinove, kanale i ventilatore," kazala je direktorka te termoelektrane Marija Stevanović.

TE "Morava" je od početka godine proizvela 369.948 megavat-časova (MWh) električne energije čime je ispunila plan sa 76,12 odsto.

Zbog nedostatka uglja iz površinskih kopova elektrana nije radila 306 sati, na tehničkom minimumu radila je 904 sata, dok je u hladnoj rezervi bila 337 sati.

I pored toga što plan nije ispunjen, TE "Morava" je značajno doprinela stabilnosti elektroenergetskog sistema, posebno u najtežim danima EPS-a u vreme majskih poplava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: