Rekonstrukcija pirotske Gazele

Predstavnici Direkcije za izgradnju opštine Pirot potpisali su ugovor o rekonstrukciji mosta "Gazela" u sa izvodjačem radova firmom "Bauvešen" iz Lazarevca.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 22.08.2014.

19:55

Default images

Most predstavlja "žilu kucavicu" Pirota jer povezuje industrijsku četvrt grada i Slobodnu zonu Pirot sa medjunarodnom magistralom.

Ispitivanja koja su obavili renomirani domaći instituti pokazali su da je most moguće renovirati i da nije neophodno rušenje i izgradnja novog mosta na ovoj lokaciji.

Vrednost rekonstrukcije mosta, po rečima direktora Direkcije Branislava Kostića, iznosi 24 miliona dinara.

"Do kraja meseca očekujemo da izvodjač krene sa radovima. U odnosu na prvobitne projekcije i planove vezane za količinu novca neophodnog za rekonstrukciju mosta, dobili smo znatno povoljnije ponude pa ćemo tako ostvariti uštedu od oko 11 miliona dinara što će se preusmeriti za neke druge investicije u infrastrukturu", izjavio je Tanjugu Kostić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: