Mlekari spremni za izvoz u Rusiju

Nacionalna asocijacija prerađivača mleka (SEDA) pozdravila je danas najavu mogućnosti povećanja izvoza u Rusiju.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 22.08.2014.

19:04

Default images

Ministar poljoprivrede Rusije Nikolaj Fjodorov juče je u Moskvi, nakon sastanka s ministarkom poljoprivrede Srbije Snažanom Bogosavljević Bošnjaković, zatražio da Srbije napravi spisak dodatnih izvoznika mlečnih i mesnih proizvoda.

"Smatramo da je to prilika koju srpska poljoprivreda ne sme da ispusti", navodi SEDA.

"Radićemo na principu poverenja pod garancijama veterinarskih i fitosanitarnih službi", istakla je SEDA navodeći da ruska strana neće kontrolisati srpska preduzeća, jer su vlasti Srbije spremne da garanutuju kvalitet i standarde.

"Nerealno je reći da domaća prehrambena industrija iole može ugroziti evropsku koja na tržište Federacije plasira proizvode u vrednosti od devet milijardi evra godišnje", navodi asocijacija mlekara Srbije.

Nacionalnu asocijaciju prerađivača mleka 2011. godine su osnovale Niška mlekara i mlekare Megle, Šabac, Kuč, Ekomlek, Lazar, Muza i Leskovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: