Kako tablet iskoristiti za posao?

Nedavno anketa malih firmi koje se bave građevinskim poslovima pokazalo je da 80% njih poseduje tablet računare, dok samo 39% koriste isti za poslovne potrebe.

Srbija

Izvor: eKapija

Petak, 22.08.2014.

18:29

Default images

Tableti se obično nabavljaju radi razonode, gledanja serija ili igranja igrica poput "Angry Birds". Međutim ovakav aparat ne postoji samo zarad jedne namene. Njegova funkcionalnost, može se iskoristiti i u poslovnoj sferi.

Neke stvari koje mala preduzeća mogu da postignu zahvaljujući izuzetnim inženjerskim aplikacijama za tablet računare:

- "Capture reality": Pomoću ovih aplikacija možete izuzetno lako započeti svoj rad u 3D okruženju. Sve što je potrebno je nekoliko slika željenog objekta, a tablet, od njih, automatski definiše 3D model.

- Izvršavanje kompleksnih analiza: Kako je tehnologija napredovala, napredovali su i tablet uređaji. Do sada ogromne operacije prilikom pokretanja kompleksnih analiza zahtevale su ogromne resurse hardvera tako da je ovakav posao mogla da završi samo desktop radna stanica. Sada korisnici mogu da pokreću složene simulacije pomoću tablet računara.

- Stvaranje besprekorne radne organizacije sa drugim korisnicima i aparatima: Danas mobilne aplikacije omogućavaju korisnicima da dele, gledaju i komentarišu 2D i 3D radove upravo sa svojih mobilnih uređaja. Dodatni klaud alati omogućavaju timovima da uvek ostanu u toku zahvaljujući jednostavnoj sinhronizaciji promena na svojim projektima.

- Pomoću odgovarajućih mobilnih aplikacija tableti mogu da postanu vredno oružje manjih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: