Srpske banje ne prodavati tek tako

Pre prodaje rehabilitacionih centara i banja neophodno rešiti imovinsko pravne odnose države i Fonda PIO u tim zadravstvenim ustanovama.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.08.2014.

11:32

Default images

To je ocenilo Udruženja banja Srbije, navodeći da je potrebno i doneti strategiju razvoja zdravstvenog turizma.

"Tek nakon toga, moguće je pokrenuti postupak privatizacije zdravstvenih ustanova, i to ne na osnovu generalnog modela, već posmatrajući svaku zdravstvenu ustanovu kao jedinstven privredni subjekat", ukazuje Udruženja banja u saopštenju.

Agencija za privatizaciju je prošle nedelje objavila poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 preduzeća, medju kojima je 14 banja i specijalnih bolnica.

Predlog Udruženje banja je da svi prirodni reusursi koje koriste herabilitacioni centri ostanu u državnom vlasnišvtu.

Opstanak banja je, po oceni tog udruženja, veoma važan za slabo razvijene delove Srbije gde se nalaze dve trećine banja koje imaju 4.000 zaposlenih.

Po rečima vršioca dužnosti direktora Agencije za privatizaciju Marijana Radovanović, banje nisu do sada privatizovane zbog nerešenih imovinskih pitanja, a sada za njih postoji znatno interesovanje investitora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: