"Struja nam skuplja nego Šveđanima"

Neprihvatljivo je upoređivanje cene roba i usluga u Srbiji i EU bez istovremenog upoređivanja zarada, kaže predsednik Foruma Jovan Jovanović.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

14:32

Default images

Predsednik Centra za zaštitu potošača Forum u Nišu Jovan Jovanović je, na konferenciji za novinare, podsetio na grafikon Eurostata na kome su prikazane cene struje u odnosu na kupovnu moć građana.

"Srbija prema tržišnoj ceni ima zaista najjeftiniju struju u Evropi, ali prema kupovnoj moći, građani u Srbiji plaćaju struju kao Francuzi i čak skuplje nego građani Švedske i Finske", rekao je Jovanović.

Jovanović je rekao da godinama unazad, ne samo od sadašnjih političara, slušamo da imamo najniže cene struje, a takve izjave su samo priprema za povećanje tih cena.

Jovanović je ukazao i na druge netačne tvrdnje u izjavama političara navodeći "da penzije nisu povećane za 70 odsto u poslednjih 10 godina kako se govori , već da su smanjene, jer su 2000. godine bile 85 odsto plate, a sada su ispod 60 odsto od iznosa plate".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: