"Sertić neće otpustiti 44000 ljudi"

Ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da je Željko Sertić odličan kandidat za ministra privrede.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

13:57

Default images

Vulin je kazao da će Sertićev prvi zadatak biti preduzeća u restrukturiranju, ali da niko od 44.000 zaposlenih koji rade u njima neće ostati na ulici.

Vulin je novinarima rekao da je cilj vlade da što više tih preduzeća nastavi da radi, da nađu strateškog partnera ili novog vlasnika, a da za one koji to ne budu mogli postoji socijalni program.

"Oni koji ne budu mogli da pronađu strateškog partnera za njih postoji socijalni program i o njima će ministarstvo rada voditi računa. Niko neće ostati na ulici", rekao je Vulin.

On je dodao da svako otpuštanje radnika predstavlja veliki pritisak na ministarstvo rada i socijalne zaštite, jer je to prva adresa na koju se oni obraćaju.

Naravno, kaže Vulin, mi smo za to spremni, kroz rebalans budžeta i uz pomoć koju nam maksimalno pruža Ministarstvo finansija.

Vulin smatra da je Sertić odličan kandidat, da je reč o čoveku koji je ceo život proveo u privredi i koji ima konkretne rezultate iza sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: