PEN centar: Ukinite kaznu Danasu

Srpski PEN centar pozvao je Poresku upravu, Ministarstvo finansija i Vladu Srbije da hitno preispitaju i ukinu odluku o kažnjavanju lista Danas.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

12:54

Default images

U saopštenju, Srpski PEN centar ocenio je da odluka Poreske uprave da sa pet miliona dinara kazni list Danas zbog neispunjavanja obaveze o zapošljavanju invalida predstavlja gušenje slobode medija u Srbiji, dovodi u pitanje opstanak tog dnevnog lista i ugrožava radna i ljudska prava njegovih novinara i saradnika.

Srpski PEN centar ocenio je da odluka Poreske uprave proističe iz zakona koji se selektivno primenjuje i da je dodatni apsurd to što su u listu Danas trenutno zaposlene dve osobe sa invaliditetom.

"Kažnjavanje Danasa zbog toga što su osobe sa invaliditetom primili pre stupanja na snagu pomenutog zakona predstavlja obesmišljavanje i zakona i zakonske procedure", dodaje se u saopštenju.

Srpski PEN centar pozvao je javnost da podrži list Danas i slobodu štampe u Srbiji koja se, kako je ocenjeno, ne može dovoditi u pitanje pod bilo kojim izgovorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: