"Vlada umanjila pomoć Jagodincima"

Dragan Marković Palma izjavio je da nije znao da će država umanjiti pomoć poplavljenima za iznos koji im je lokalna samouprava već isplatila kao pomoć.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2014.

14:10

Default images

Marković, koji je predsednik Skupštine Jagodina, izjavio je da gradska uprava u trenutku kada je finansijski i u robi pomagala ugroženima od poplava, nije znala da će pomoć Republike biti umanjena za iznos pomoći koju je isplatila lokalna samouprava.

Marković je novinarima kazao da je veliki broj građana Jagodine u poslednje vreme izrazio nezadovoljstvo zato što misle da im lokalna samouprava traži da vrate novac koji su kao pomoć dobili ili vrednost robe koju su im isporučivali.

"Prava istina je da je Vlada donela odluku da se preda finansijski izveštaj o vrednosti robe koja je isporučena porodicama ugroženim od poplava", rekao je Marković na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Grad Jagodina je odmah nakon poplava ugroženim porodicama delio jednokratnu novčanu pomoć koja je bila od 4.000 do 7.000 dinara, a kasnije je podeljeno i 316 garderobera, 106 frižidera, 113 šporeta, 351 krevet sa dušekom, 145 kompleta stolova i stolica i pet kompletnih ugradnih kuhinja.

"U tom trenutku kada smo mi to davali nismo znali da će biti takva odluka Vlade, ali odluku Vlade moramo da poštujemo", naveo je on i dodao da se sa isporukom nameštaja stalo onog trenutka kada je Vlada Srbije donela uredbu.

Marković je rekao i da je Narodna banka Srbije "zarobila" sredstva grada Jagodine u iznosu od oko 13.000 evra. "To je novac koji smo mi obezbedili od donatora, naših prijatelja, sada je kod njih i Narodna banka će odlučiti šta će se uraditi sa njim", rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine.

On je poručio i da će lokalna samouprava pomoći višečlanim porodicama koje su imale štetu od poplava tako što će njihovim članovima ponuditi zaposlenje u nekoj od italijanskih fabrika koje će biti otvorene do kraja godine u gradu.

"Pokušaćemo da zaposlimo članove porodica koje su imale štetu i koje imaju više članova, a niko ne radi ili radi jedan od petoro, šestoro punoletnih članova", kazao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: