Godina preporoda za Energoprojekt

Energoprojekt holding u prvoj polovini 2014. imao je profit od 541 milion dinara, dok je u istom periodu prošle zabeležio gubitak od 93,5 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.08.2014.

12:17

Default images

Prema podacima iz konsolidovanog polugodišnjeg izveštaja objavljenog na sajtu berze (belex.rs), poslovni prihodi Energoprojekt holdinga u periodu od januara 2014. iznosili su 14,1 milijardu dinara, što je za četiri milijarde više nego u istom periodu lani.

Poslovni rashodi u prvih šest meseci ove godine iznosili su 13,6 milijardi dinara, dok su u istom periodu lani bili 10,1 milijardu dinara.

Najveći doprinos prihodima holdinga u prvoj polovini 2014. od 4,6 milijardi dinara dala je Energoprojekt visokogradnja zahvaljujući poslovima u Gani, Rusiji i Kazahstanu, a sledi Energoprojekt niskogradnja s prihodom od četiri milijarde dinara.

Kapital Energroprojekt sistema na kraju juna iznosio je 13,2 milijarde dinara, dok je ukupna aktiva iznosila 12,1 milijardu dinara.

Cena akcije Energoprojekta na Beogradskoj berzi u petak, 15. avgusta, porasla je za jedan odsto na 840 dinara. Najveći akcionar tog građevinskog preduzeća je država Srbija sa 33,6 odsto akcija.

Kako se navodi na kompanijskom sajtu, oblasti delovanja Energoprojekta su visokogeradnja, energetika, infrastruktura, vodoprivreda-zaštita životne sredine, industrija, informacione tehnologije i osiguranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: