Češće plaćanje putarine elektronski

Ministarstvo saobraćaja objavilo je da je u prvoj polovini godine prodato 80 odsto više TAG uređaja za elektronsko plaćanje putarine, nego u istom periodu lane.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 14.08.2014.

16:13

Default images

"Namera Ministarstva je da ovaj pretplatnički vid prodaje korišćenja usluga auto-puteva postane dominantan u budućnosti", rekao je pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Saša Stojanović nakon obilska pumpe Nafrne industrije Srbije (NIS) "Zmaj 2" na autoputu E-75, od Beograda prema Novom Sadu.

Kako je istakao, prodaja TAG uređaja za elektronsko plaćanje putarine počela je ove nedelje na benzinskim pumpama i deo je napora da se vozačima ponudi bolja i kvalitetnija usluga, smanje gužve na auto-putu i naplatnim rampama.

"Pre tri nedelje pokrenuli smo incijativu za ponovno aktiviranje prodaje TAG-ova na benzinskim stanicama. NIS je reagovao izuzetno brzo i izvršena je instalacija na 10 benzinsih stanica duž auto-puta u saradnji sa Putevima 'Srbije'", rekao je pomoćnik ministra za drumski saobraćaj.

Stojanović je, kako je saopšteno, napomenuo da su TAG uređaji uvedeni odavno, ali da se nije dovoljno radilo na njihovoj promociji, ističući da ti uređaji doprinose i značajnim komercijalnim efektima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

19 h

Podeli: