Pet lokala - 32 radnice bez ugovora

Policija je u pet ugostiteljskih objekata u Bujanovcu i Preševu otkrila 32 žene koje su radile bez ugovora o radu, saopštila je Policijska uprava Vranje.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 14.08.2014.

09:50

Default images

Policija u Vranju, u saradnji sa Turističkom inspekcijom, Terenskom kontrolom poreske uprave i Inspekcijom rada je u noći između 12. i 13. avgusta sprovela na području Bujanovca i Preševa pojačanu kontrolu pet ugostiteljskih objekata - četiri na području Bujanovca i jedan na području Preševa.

Utvrđeno je da jedan objekat u Bujanovcu ne poseduju dozvolu za rad, a otkrivene su 32 žene, sa područja Kosova i Metohije, Beograda, Novog Sada, Niša, Bujanovca, Loznice, Aranđelovca, Smedereva, Pančeva, Paraćina, Trstenika, Banje Koviljače, Raške, Zrenjanina, dve državljanke Albanije i jedna državljanka Makedonije, koje su radile bez ugovora o radu.

Izvršen je pretres i jednog objekta sa sobama gde su smeštene ženske osobe, kao i pregled jednog stana i hotelske sobe.

Policijska uprava i inspekcija će protiv vlasnika objekta preduzete zakonske mere.

U akciji je učestvovalo 20 policajaca i 25 kriminalističkih policajaca za suzbijanje opšteg, privrednog kriminaliteta i za suzbijanje trgovine i krijumčarenja ljudi, kao i dva kriminalistička tehničara, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: