"Bus plus - jedan od najboljih"

GSP "Beograd" je u veoma teškoj finasijskoj situaciji i kompletan javni prevoz u Beogradu uskoro bi mogao da stane ukoliko se ne poveća naplata karata.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 13.08.2014.

11:25

Default images

"Ako uopšte želimo javni gradski prevoz i ako želimo da on bude bolji, funkcionalniji, kvalitetniji, na kraju to neko mora i da plati, a to su svi korisnici naših usluga. Osim 'ključ u bravu', drugog rešenja nema",, rekao je danas v.d. direktor GSP-a Željko Milković.

Kako je prenela gradska informativna služba Beoinfo, dodao je da je naplata karata oko 45 odsto, i da se manjak novca dopunjava iz donacija grada od šest do sedam milijardi dinara godišnje.

"Moram skrenuti pažnju na činjenicu da nijedna kompanija koja se bavi sličnom delatnošću u većim gradovima u svetu nije bez dotacija grada, kojima se pokrivaju troškovi prevoza ugroženih kategorija stanovništva, ali taj odnos ne bi trebalo da bude veći od 30 do 40 odsto. Znači, naplata prevoza bi trebalo bi da je od 60 do 70 procenata", kazao je on o potrebi Beograda.

Milković je rekao da ne može da komentariše poslovnu stranu ugovora Upitan o sistemu Bus plus, jer u tome nije učestovao.

Ali, "s tehničkog aspekta, (taj) sistem je jedan od najboljih u Evropi i svetu. Malo gradova poseduje ovakav sistem ne samo naplate prevoza, već i kontrole saobraćaja što je nama u GSP-u mnogo važnije: da u svakom trenutku znamo gde nam je određeno vozilo", ocenio je on.

Po njegovim rečima, maksimum iz "Bus plus" sistema se može izvući jedno povećanjem broja kontrolora, te GSP traži način da sa svojim, u potpunosti "neuposlenim resursima radne snage" pomogne poboljšanje kontrole i naplate prevoza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: