Nova investicija na Aerodromu

Sa ulaskom Etihada na srpsko tržište otvorile su se nove mogućnosti za posredni rast drugih segmenata industrije.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2014.

18:28

Default images

Sky Partner, treći provajder ground handling usluga na Aerodromu Nikola Tesla realizovao je poslednju u nizu investicija u vidu opreme za opsluživanje uskotrupnih putničkih letelica. Očekuju da će novopristigla vozila i oprema biti pušteni u rad po proširenju ovlašćenja njihove dozvole najkasnije u novembru ove godine.

Nova investicija obuhvata traktore za vuču vazduhoplova, rude za vuču vazduhoplova, generatore i utovarivače prtljaga.

Sa ulaskom Etihada na srpsko tržište u formi novog nacionalnog avioprevoznika koji je na direktan način uticao na povećanje obima putničkog saobraćaja na Aerodromu Nikola Tesla otvorile su se nove mogućnosti za posredni rast drugih segmenata industrije.

Posle Etihada (i države Srbije), po obimu do sada realizovanih i planiranih investicija, vodeće francuske ground handling operacije SAMSIC i Group Europe Handling sledeće su odlučile da iskoriste priliku na srpkom tržištu. Rezultat je njihova srpska podružnica Sky Partner koja se pored ground handlinga iz Beograda bavi i CLC uslugama (Centralized Load Control – izrada load sheetova). Koristeći svoj CLC centar u Beogradu Sky Partner trenutno opslužuje Vueling, XL Airways, CityJet i DreamJet aviokompanije uz pomoć iPort DCS (Departure Control Sistema).

Kao deo najveće francuske investicije u srpsko civilno vazduhoplovstvo do sada, Sky Partner je počeo sa radom 2012. godine, ground handling dozvolu od Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva dobili su početkom ove godine i pored CLC-a pružaće i flight planing usluge. Zemaljsko opsluživanje uskotrupnih letelica sledeća je konkretna aktivnost sa kojom planiraju zaokruživanje svoje ponude:

"U zavisnosti od administrativnog proširenja naše postojeće ground handling dozvole od strane DCV-a očekujemo da bi sledeću etapu svojih aktivnosti u vidu opsluživanja uskotrupnih putničkih letelica mogli da započnemo najkasnije u novembru ove godine. U tom cilju prošle nedelje smo uspešno realizovali svoju najnoviju investiciju u vidu vozila za opsluživanje. U pitanju su traktori za vuču vazduhoplova, rude za vuču vazduhoplova, generatori i utovarivači prtljaga", izjavio je direktor kompanije Vladimir Trifunović.

Trifunović je takođe istekao da je cilj kompanije u ground handling segmentu dopunjavanje opcija ovih usluga na Aerodromu Nikola Tesla pre svega za aviokompanije koje su postojeći klijenti SAMSIC i Group Europe Handling konzorcijuma:

"Želja nam je da kao treći veći ground service provider na beogradskom aerodromu iskoristimo šansu i da preko svog matičnog konzorcijuma servisiramo njihove postojeće klijente, razvijamo CLC biznis iz Beograda na globalnom nivou i unapredimo svoju ekspertizu koristeći veliko operativno iskustvo koje SAMSIC i Group Europe Handling poseduju", istakao je Trifunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: