Katanac na 20 kafića zbog računa

Dvadeset lokala u Dunavskoj, Zmaj Jovinoj i Ulici Laze Telečkog zatvoreno je zbog neizdavanja fiskalnih računa i neprijavljenih radnika.

Srbija

Izvor: 24 sata

Sreda, 06.08.2014.

13:32

Default images

Većina lokala dobila je kaznu od 200.000 dinara i zabranu rada dve sedmice.

Pojačane kontrole finansijske inspekcije bile su za vreme Egzita, a vlasnicima je tek sada stigao nalog da na svoje lokale privremeno stave katanac.

"Nameti su toliko veliki da ljudi ne mogu sve da poplaćaju. Industrijska struja i voda su tri puta skuplji, a tu su i kirija i doprinosi radnicima. Samo troškovi bašte po sezoni iznose oko 200.000 dinara", rekao je jedan od kafedžija uz Zmaj Jovinoj i dodao da je samo u toj ulici zatvoreno pet lokala.

Iz Poreske uprave kažu da je kontrola pojačana od 1. jula te da oko dvadesetak ekipa rade na terenu uglavnom vikendom.

Rigorozna kontrola provere izdavanja fiskalnih računa i prijave radnika nastaviće se tokom leta, a dosadašnje kontole pokazale su da svaki treći poslodavac ne izdaje fiskalni račun.

Za fiskalne prekršaje, kazna za preduzetnike kreće se od 50.000 do 500.000 dinara, za pravna lica 100.000, uz zatvaranje lokala od sedam do 30 dana, a u zavisnosti od prekršaja i do 60 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: