Popravljeno 40% uništenih puteva

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da je do sada popravljeno oko 40 odsto uništenih puteva posle majskih poplava.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 03.08.2014.

14:01

Default images

Ona je najavila da do 1. oktobra, biti popravljeni svi oštećeni putevi železnicka infrastrukrtura u Srbiji.

"Govorimo o štetama koje se kreću između 60 i 70 miliona evra", rekla je Mihajlović novinarima u Bačkom Gradištu, gde je vlada predstavila rezultate u prvih sto dana rada.

Mihajlović je rekla da očekuje da lokalne samouprave ovih dana uruče rešenja za isplatu novca za izgradnju i obnovu kuća posle poplava.

Govoreći o sto dana rada njenog Ministarstva, Mihajlović je kao najvažnije istakla uvođenje reda u izdavanje građevinskih dozvola, kontrolu izgadnje putne i železničke infrastrukture i istakla da je to Ministarstvo bilo predlagač zakona o obnovi zemlje.

Ona je navela da je Ministarstvo nasledilo oko 28.000 nerešenih predmeta u vezi sa izdavanejm građevinskih dozvola, i do sada je rešeno oko 20 odsto, kao i da se radi na "crnoj i beloj" listi izvođača radova na izgradnji saobraćajne infrastrukture.

Mihajlović je najavila da će do kraja godine biti otvoren most na Dunavu, od Zemuna do Borče, početkom septembra će biti usvojen Zakon o planiranju i izgradnji, koji će omogućiti da investitiori dobijaju dozvole za 28 dana, a do kraja godine biće završen put Ub - Lajkovac.

Mihajlović je rekla da nije zadovoljna radom javnih preduzeća, navodeći kao primer Železnice Srbije, koje su u prethodnih nekoliko godina platile kaznene penale za neiskorišcehne kredite u uznosu od pet miliona evra.

Ministarka je napomenula da nije zadovoljna ni koordinacijom javnih preduzeća Putevi Srbije i Koridori Srbije, koji su nedavnom odlukom vlade spojeni u jedno preduzće, čime će se, kako je rekla, uštedeti novac

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: