Kostić pre roka vratio kredit Fondu

MK Grupa je u četvrtak prevremeno vratila preostali deo kredita Fondu za razvoj Srbije u iznosu od 1,2 miliona evra, čime je taj kredit isplaćen u celosti.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 01.08.2014.

09:25

Default images

To je saopšteno iz kompanije MK Grupa, čiji je vlasnik Miodrag Kostić, kao reakcija na, kako kažu, pogrešnu konotaciju novinarskih tekstova objavljenih na temu kredita koje ta Grupa uzela od Fonda.

"Kako se ne bi nastavilo neopravdano i krajnje neprimereno kompromitovanje MK Grupe u novinarskim člancima na temu Fonda za razvoj Srbije, pre svega zbog više od 4.500 radnika koji su zaslužni za poslovne rezultate i kreditnu sposobnost kakvu MK Grupa ima, dana 31.07.2014. prevremeno je vraćen kredit Fondu za razvoj u preostalom iznosu od 1,2 miliona evra, čime je kredit kompanije prema Fondu za razvoj isplaćen u celosti", navodi se u saopštenju.

Kompanija MK Grupa uspešno posluje u Srbiji više od 30 godina, i istorija njenog poslovanja, kao i ogroman potencijal daljeg razvoja Grupe prepoznat je od strane, kako domaćih i stranih komercijalnih banaka, tako i medjunarodnih finansijskih institucija, ali i inostranih razvojnih banaka, dodaje se dalje uz nabrajanje imena banka i iznosa kredita koji su odobreni toj Grupi.

Kako se napominje, jedina relevantna pitanja važna za sagledavanje objektivnih okolnosti poslovanja Fonda za razvoj i njegove saradnje sa kompanijom MK Grupa se odnose na to po kom osnovu je kompanija dobila kredit i kakva je redovnost vraćanja istog.

Što se tiče redovnosti vraćanja uzetih kredita, iz MK Grupe ističu da u istoriji njihovog poslovanja račun kompanije nikada nije bio u blokadi, a o redovnosti izmirenja njihovih obaveza mogu posvedočiti svi njihovi poslovni partneri uključujući i kreditore.

"Svaka rata kredita zajedno sa kamatom se uredno vraća uključujući i sve naše obaveze prema Fondu za razvoj Srbije", navedeno je u saopštenju MK Grupe.

Savet za borbu protiv korupcije saopštio je pre dva dana da je Fond za razvoj u mnogim aspektima svog poslovanja promašio osnovne funkcije i ciljeve deleći kredite pretežno na osnovu političkog uticaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: