Ugovor sa Fijatom neće biti pokazan

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ugovor sa Fijatom neće biti pokazan javnosti.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

16:38

Default images

Što se tiče ugovora sa NIS-om, Vučić kaže da je primedbe lično izneo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Odgovarajući na pitanje lidera Nove stranke Zorana Živkovića kada će "tajni ugovori" biti predstavljeni javnosti, što je premijer obećao još u kampanji, Vučić je rekao da ni ugovor sa Fijatom, kao ni sa NIS-om nije potpisao on već stranka na čijoj je Živković bio listi.

"Što se tiče Fijata na žalost taj ugovor neće biti pokazan.. To je ugovor na koji je država Srbija potrošila najviše novca i da smo ga kojim slučajem mi potpisali bili bismo optuženi za najveći kriminal", rekao je Vučić u parlamentu.

Podsetivši i da je ugovor o NIS-u takođe potpisala stranka na čijoj je listi bio Živković i, kako je rekao, još jedna stranka, premijer je kazao:

"Izborili smo se da dobijemo jedan dobar ugovor o Južnom toku iako je početak bio trapav. Dobili smo uslove neuporedivo bolje nego što ih imaju Bugarska i Mađarska".

On je izrazio očekivanje da radna grupa koja je formirana reši sve probleme u vezi sa tim ugovorom kako, kako je rekao, i dolikuje prijateljima - Srbiji i Rusiji. Vučić je rekao i da je tokom nedavnog boravka u Moskvi na najdirektniji način zastupao interese Srbije i da je premijeru Dmitriju Medvedevu predao dokumentaciju o iscrpljivanju srpskih izvora energije, nafte i gasa, u iznosu koji prelazi preko 400 miliona dolara u prvih pet meseci ove godine.

Vučić je rekao da u Vladi Srbije nema lopova i da će se ponositi objavljivanjem ugovora sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima nakon što to odobri šeik Muhamed čiji dolazak očekuje.

Premijer je u parlamentu najavio da će uskoro biti potpisan ugovor sa Mercedosom o proizvodnji njihovih autobusa u FAP-u.

"Penzioneri mirno spavajte"

Vučić je izjavio da nije spreman da prihvati inicijative koje kažu da Srbija treba da "pobegne" iz projekta Južni tok, koji, kako je ocenio, Srbiji može da donese veliku korist.

"Mi smo na putu ka Evropskoj uniji, ali naša obaveza je da nastavimo i poštujemo ono što je dobro za Srbiju", kazao je Vučić odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije.

On je istakao da je projekat Južni tok jedan od poslovnih poteza koji bi u Srbiji tokom 2015. i 2016. godine trebalo da omogući privredni rast.

Vučić je penzionerima u Srbiji poručio da mirno spavaju i da će Vlada nastaviti da brine o njima, kao što je brinula i do sada.

"Penzioneri imaju pravo na mirnu starost, iako su mnogi do sada to pokušavali da im ospore", kazao je Vučić i istakao da penzioneri ne treba da se plaše onoga što čitaju po medijima.

"Izgleda da su Mišković i Beko počeli da plaćaju porez"

"Video sam danas da su neki rekli - postavite Miškovića za direktora Srbijagasa. I to me pitaju oni koji su postavili Miškovića za šefa Srbije, da bude direktor svih javnih preduzeća, ministar u svim ministarstvima, da bude predsednik vlade i države, a protiv Miškovića nikada nisu pokrenuli postupak. A ova država i neka druga vlast vode protiv Miškovića postupak i do kraja godine pretpostavljam biće prvostepene presude", rekao je Vučić.

On je odgovarajući na pitanja poslanika u parlamentu rekao da izgleda da su Beko, Mišković i ostali počeli da plaćaju poreze i naveo kolike su poreze platile pojedine njihove kompanije i firme vlasnika još nekih velikih kompanija.

Kako je dodao, zakoni su isti za sve - i za Miškovića i za Beka i za poslanika Isu Kamberija (kojeg je više puta danas zamolio da Albanci na jugu Srbije počnu da plačaju struju) i za njega i za sve druge građane Srbije.

Do 5. avgusta na sajtu vlade spisak donatora

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do utorka, 5. avgusta, na sajtu vlade biti spisak svih donatora koji su pomogli Srbiji posle majskih poplava.

Vučić je to rekao na posebnoj sednici odgovarajući na pitanje predsednika Nove stranke Zorana Živkovića zašto do sad nije objavljen spisak.

Premijer se izvinio građanima, ističući da će se spisak naći na sajtu vlade do 5. avgusta i da će se sve, kao i do sad, raditi transparentno. Vučić je rekao da će predložiti izmene Zakona o finansiranju političkih stranaka, kako bi stranke mogle da se bave humanitarnim radom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

199 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: