Vetropark: Ministarka pomozi

Rukovodstvo opštine Golubac zatražilo je od ministarke Zorane Mihajlović pomoć oko pribavljanja saglasnosti za brži početak izgradnje vetroparka u toj opštini.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 31.07.2014.

16:20

Default images

Ta investicija vredna je 200 miliona evra, a ministarka je obećala da će država pomoći gde god je to moguće, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

Čelnici Golupca takođe su izneli probleme oko održavanja i unapređenja putne infrastrukture, gradnje kanalizacione mreže, a zatražena je i pomoć oko izrade planova detaljne regulacije za naselja koja se nalaze na teritoriji nacionalnog parka "Đerdap".

Mihajlovićeva je preporučila da lokalne vlasti ispitaju sve mogućnosti finansiranja projekata sredstvima EU i privatno-javnim partnerstvom, a kada je u pitanju Golubac, i IPA projektima prekogranične saradnje.

Ona je danas razgovarala sa predstavnicima opština Golubac i Vladičin Han o rešavanju infrastrukturnih, komunalnih i drugih problema koje su izneli predstavnici ovih lokalnih samouprava.

Predsednik opštine Golubac Zoran Pajkić zahvalio je Ministarstvu zbog toga što je izdalo građevinske dozvole koje su omogućile potpisivanje ugovora o revitalizaciji srednjovekovnog Golubačkog grada, koja se finansira sredstvima Evropske Unije.

Predstavnici opštine Vladičin Han u prvi plan su stavili uticaj izgradnje Koridora 10 na infrastrukturu i privredu ove opštine kao i sanaciju klizišta i asfaltiranje lokalnih puteva u ovoj opštini, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dogovoreno je da na zajedničkom sastanku sa "Koridorima Srbije" budu iznađena rešenja kako bi Vladičin Han imao što više koristi od izgradnje autoputa, a što manje štete, poput one od prolaska teških kamiona lokalnim putevima.

Dogovoreno je i da opština dostavi svu raspoloživu dokumentaciju kako bi se omogućila sanacija dva klizišta od kojih jedno ugrožava putnu i železničku infrastrukturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: