Selaković: Razmaženi smo i lenji

Na konkurs za lekara, koji je nedavno raspisao Okružni zatvor u Subotici, niko se nije prijavio, izjavio je ministar pravde Nikola Selaković.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 31.07.2014.

15:24

Default images

Selaković je ocenio da to možda svedoči i o tome koliko smo kao narod izbirljivi i razmaženi.

On je, prilikom otvaranja novog paviljona na ekonomiji Subotičkog zatvora, rekao novinarima da se na taj, u zakonskim okvirima raspisan konkurs, niko nije javio uprkos tome što su na biroima za zapošljavanje širom Srbije prijavljeni mnogobrojni nezaposleni lekari.

Pokazalo se da nisu zainteresovani da rade, čak ni u Subotici, gradu s više od 100.000 stanovnika, koji je administrativni, privredni i kulturni centar, sa bogatom tradicijom i u koji su u poslednje vreme došli mnogi domaći i strani investitori, naglasio je ministar.

"To možda svedoči koliko smo mi kao narod razmaženi i izbirljivi i koliko smo u stanju da sedimo kod kuće, da ne radimo ništa i da robujemo starim navikama, umesto da odemo i po 100 kilometara od kuće, gde bismo dobili posao", ocenio je Selaković.

On je podsetio da su "generacije naših roditelja" odlazile i po 500 i više kilometara od svojih domova radi posla i tamo zasnivali nov život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: